Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

23 Νοε 2010

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

Δεν έχει απομείνει σχεδόν κανένα δημόσιο αγαθό. Οι δρόμοι, τα λιμάνια, το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα Πανεπιστήμια, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι υπηρεσίες πρόνοιας και αποκατάστασης, οι Κοινωφελείς Οργανισμοί παραδόθηκαν στις ορέξεις των δυνάμεων της αγοράς. Τα δημόσια αγαθά μετατράπηκαν σε εμπορεύματα προς πώληση.
Το ΕΣΥ πια θα λειτουργεί όχι με βάση την ανάγκη εκατομμυρίων φτωχών της ελληνικής επικράτειας να έχουν μια σοβαρή δωρεάν περίθαλψη για να επιβιώσουν, αλλά με βάση τις επιταγές της τρόικας για περιορισμό των δαπανών του δημοσίου ακόμα και σε τομείς όπως η περίθαλψη.
Διεκδικούμε δωρεάν δημόσια υγεία. Ελεύθερη πρόσβαση στα Νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Καθημερινή παροχή υπηρεσιών σε όλα τα αγροτικά ιατρεία του νέου Δήμου Θέρμης
Για εξοικονόμηση χρημάτων να θιχθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την δημόσια υγεία
Συμμετέχουμε ενεργά στην εβδομάδα ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ από 22-28 Νοεμβρίου 2010



16 Νοε 2010

Πρώτη μετεκλογική συνέλευση του Ανατολικού Άνεμου

Ο Ανατολικός Άνεμος πραγματοποιεί την πρώτη μετεκλογική του συνέλευση την Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010 και ώρα 7.30μμ στο κοινοτικό κατάστημα Ν.Ραιδεστού με την εξής θεματολογία:
1. Αποτίμηση της πορείας του Ανατολικού Άνεμου. εισήγηση Σοφία Βασιλειάδου
2. Αποτίμηση των αποτελεσμάτων. εισήγηση Μίλτος Σιτσάνης
3. Οικονομικός απολογισμός. εισήγηση Απόστολος Πράτανος
4. Προτάσεις Προγραμματισμού Δράσης και Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής. εισήγηση Σοφία Βασιλειάδου
Θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω σε όλα τα προηγούμενα θέματα και λήψη αποφάσεων.
Η παρουσία όλων των υποψηφίων και των φίλων του Ανατολικού Άνεμου είναι απαραίτητη!

8 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ


Τελικά αποτελέσματα στο νέο δήμο Θέρμης 
Δημοκρατική Ενότητα:    15.677        66,17%
Στροφή στον Πολίτη:         5.338        22,53%
Λαϊκή Συσπείρωση:            1.888         7,97%
Ανατολικός Άνεμος:               789         3,33%



Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο νέο δήμο Θέρμης είναι κατώτερα από τις λογικές προσδοκίες όσων στήριξαν την παρέμβαση του Ανατολικού Άνεμου.
Όμως οι ιδρυτικές και προγραμματικές θέσεις μας σε συνδυασμό με την εκπροσώπησή στο δημοτικό συμβούλιο μας υποχρεώνουν να εντείνουμε τη δραστηριότητά μας σε θέματα αυτοδιοίκησης και διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου αλλά και σε σοβαρά κονωνικά προβλήματα όπως η ανεργία, η υπερχρέωση των νοικοκυριών, η σχολική στέγη και η υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Ο Ανατολικός Ανεμος περνάει πλέον στην τακτική φάση λειτουργίας του και συγκαλεί  συνέλευση υποψηφίων και  ύποστηρικτών του την Πέμπτη 18 Νοέμβρη 7.30μμ στο κοινοτικό κατάστημα Ν.Ραιδεστού. Η παρουσία και η συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών που υποστήριξαν την πρωτοβουλία μας είναι απόλυτα απαραίτητη.

5 Νοε 2010