Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

31 Μαΐ 2011

Για τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα,
το Λευκό Πύργου και σε πολλές πλατείες της χώρας


O Ανατολικός Ανεμος χαιρετίζει την αυθόρμητη, γνήσια, ακηδεμόνευτη, δημοκρατική κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας και προέλευσης, κυρίως νέων, που έστειλαν μια συγκλονιστική απάντηση. Αυτή η λαϊκή αφύπνιση εκφράζει την βαθιά οργή και αντίθεση προς το Μνημόνιο, την τρόικα, το πολιτικό σύστημα που τα στηρίζει, και τη «συναίνεση» που θέλει να στήσει.
Καμιά συναίνεση στο κοινωνικό ολοκαύτωμα!
Πραγματική δημοκρατία!
Αγώνας για πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας!

30 Μαΐ 2011

27 Μαΐ 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ




Ένα άλλο βιώσιμο και αποτελεσματικό
σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων είναι εφικτό
Σοφία Βασιλειάδου, δημοτική σύμβουλος Θέρμης

Σήμερα που η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας πλήττεται σκληρά από την πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, οι κάτοικοι της περιοχής μας δέχονται ένα ακόμη σκληρό πλήγμα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Τουρισμού) για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «ολοκληρωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων (Ο.Ε.Ε.Δ.Α)

1 Μαΐ 2011

Κανένας δημότης αβοήθητος στην κρίση


Ζούμε σε μια εποχή όπου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η ανεργία και η φτώχεια αυξάνουν ραγδαία, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους στο περιθώριο. Από την άλλη μεριά η νεοφιλελεύθερη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί μεταξύ των άλλων στη δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών στο ζωτικό τομέα της υγείας-πρόνοιας και το κράτος αποσύρεται από την στοιχειώδη ευθύνη να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές υγειονομικές ανάγκες μεγάλου τμήματος των κατοίκων της χώρας. Aπο επίσημα στοιχεία