Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

28 Μαΐ 2007

Για τα Νοσοκομεία


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΗ Δημοτική Κίνηση ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ καταγγέλλει την πραξικοπηματική λήψη απόφασης για τη ΔΩΡΕΑ σε ιδιώτες κτήματος έκτασης 127,2 στρεμμάτων στον κάμπο της Καρδίας, δίπλα στην κεραμοποιία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ακριβώς απέναντι από το αεροδρόμιο (του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου που διαθέτει ο Δήμος μας) μέσω της ΔΕΠΑΝΟΜ (εταιρείας του Υπουργείου Υγείας). Η πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση, τόσο ως προς τον τρόπο που ελήφθη όσο και ως προς το περιεχόμενό της, αφορά την υποθετική και αμφίβολη ανέγερση δύο νοσοκομειακών μονάδων στο χώρο αυτό, τον οποίο ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπό την ηγεσία του Δημάρχου κ.Γκουστίλη και με τη σύμπραξη του ανεξαρτητοποιηθέντος δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Λιάντα
αποφάσισαν να παραχωρήσουν.
Το χρονικό της παραχώρησης ξεκίνησε με τη μη ανανέωση ΟΛΩΝ των μισθώσεων στο συγκεκριμένο κτήμα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-11-2006, συνεχίστηκε με την αίτηση του Δημάρχου προς τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στις 5-1-2007 να γνωμοδοτήσει, αν στην εν λόγω περιοχή μπορεί να κατασκευασθεί ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και την από 25-1-2007 επιστολή της ΔΕΠΑΝΟΜ προς το Δήμο Μίκρας, με την οποία ζητήθηκε η ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε μόλις στις 8-2-2007 ότι είχε γίνει μια βολιδοσκόπηση από τη ΔΕΠΑΝΟΜ που αναζητούσε στην περιοχή κατάλληλη έκταση για την κατασκευή δύο Νοσοκομείων (ενώ, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων από την επιστολή της ΔΕΠΑΝΟΜ, είχαν προηγηθεί προφορικές συνεννοήσεις και επιτόπου επίσκεψη). Μας είπε ακόμη ο κ. Δήμαρχος ότι οι συζητήσεις ήταν σε αρχικό στάδιο, ότι θα επισκέπτονταν το Δήμο παράγοντες του Υπουργείου Υγείας για να εξετάσουν το κτήμα και να συζητήσουν για τα περαιτέρω και ότι, εν πάση περιπτώσει, θα μας ενημέρωνε για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Στο αίτημά μας να είμαστε παρόντες στη συνάντηση και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, απάντησε αρνητικά.
Στις 15-2-2007 κλήθηκαν εσπευσμένα στο Δημαρχείο ο Απόστολος Πράτανος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ και ο κ. Ν.Πανέρης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, όπου ο κ.Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το θέμα ήταν ήδη τετελεσμένο και ότι άμεσα θα έπρεπε να συγκληθεί το Δ.Σ. για να πάρει απόφαση παραχώρησης. Στην ένστασή μας γιατί δείχνουν τέτοια βιασύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα και γιατί θα έπρεπε να αποφασίσουμε προτού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους ο κ. Γκουστίλης απάντησε ότι έπρεπε να βιαστούμε, επειδή την Τετάρτη 21-2-2007 θα συνεδρίαζε η Διυπουργική Επιτροπή και η Kυβέρνηση επειγόταν να εξαγγείλει την ίδρυση των Νοσοκομείων.
Στην απορία που εκφράσαμε, πως είναι δυνατόν να συζητάμε για παραχώρηση τέτοιας αξίας δημοτικής έκτασης, όταν το Δημόσιο μόλις πριν από λίγους μήνες, χωρίς καν να μας ενημερώσει, προχώρησε στην παραχώρηση άνω των 50 οικοπέδων της Καρδίας στη Μονή Βατοπεδίου, κι’ ενώ μέχρι τώρα ο Δήμος δεν έδειξε την αντίδρασή του για την αρπαγή αυτών των οικοπέδων, ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι θα αποσπάσουμε σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη, που θα αντισταθμίζουν σε αξία την παραχωρούμενη έκταση και ότι τα Νοσοκομεία θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση της περιοχής μας. Στην παρατήρησή μας ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Δήμου και ιδιαίτερα της Καρδίας, καθώς και όλοι οι φορείς του τόπου μας για να εκφράσουν την άποψή τους, ο κ. Γκουστίλης απάντησε ότι θα ενημερωθούν εκ των υστέρων!!
Από όλα τα παραπάνω έγινε φανερό ότι ο Δήμαρχος και δημοτική πλειοψηφία ζητούσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση και επείγονταν για την άμεση και πάση θυσία λήψη της απόφασης παραχώρησης του κτήματος χωρίς πολλές-πολλές συζητήσεις. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 16-2-2007, εκδόθηκαν οι προσκλήσεις για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 20-2-2007, σχετικά με το θέμα της ΔΩΡΕΑΣ. Να σημειωθεί ότι οι ημέρες που μεσολαβούσαν ήταν το τριήμερο τα Αποκριάς.
Στο υλικό ενημέρωσής μας, εκτός από τις προαναφερθείσες επιστολές, περιλαμβανόταν και ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας άγνωστης προέλευσης, στο οποίο αναφερόταν η ύπαρξη ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, που θα είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο αποδέκτης για τα σημαντικότερα οφέλη της ΔΩΡΕΑΣ. Περιλαμβάνονταν επίσης και κάποια ΑΝΤΙΔΩΡΑ-ΨΙΧΙΑ προς το Δήμο ως ανταλλάγματα για την παραχώρηση της έκτασης.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση (20-2-2007) η λήψη απόφασης για την παραχώρηση αναβλήθηκε για μια εβδομάδα επειδή, ύστερα από σχετική διερεύνηση από πλευράς Δημάρχου και Προέδρου του Δ.Σ. διαπιστώθηκε ότι δεν συγκεντρώνονταν η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3.
Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, αντί να αξιοποιηθεί για την ενημέρωση κατοίκων και φορέων, ο Δήμαρχος και η ομάδα του συνεπικουρούμενοι από το Νομάρχη και τα περισσότερα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε μια συντονισμένη εκστρατεία παραπλάνησης της κοινής γνώμης ότι τάχα αυτοί μόνον αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον, συκοφαντώντας τη αντιπολίτευση ότι δε θέλει νοσοκομεία αλλά εμπορικά κέντρα (αυτοί που ζήτησαν στις 5-1-2007 γνωμοδότηση για την κατασκευή Εμπορικού Κέντρου κατηγορούν τους άλλους γι’ αυτά που οι ίδιοι επιδιώκουν). Εδώ ισχύει πραγματικά η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Εντωμεταξύ τα μνημόνια άλλαζαν καθημερινά. Ποιος τα συνέτασσε ποιος προσέθετε και αφαιρούσε αιτήματα; Άγνωστο. Ήταν επίσης φανερή η προσπάθεια εξασφάλισης της συναίνεσης εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και ενός τουλάχιστον συμβούλου από την αντιπολίτευση.
Τη Δευτέρα 26-2-2007 ο κ. Δήμαρχος κυκλοφόρησε επιστολή προς τους δημότες, με την οποία προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί ήταν υπέρμαχος της παραχώρησης, επισυνάπτοντας μια νέα εκδοχή του μνημονίου συνεργασίας με τα υποτιθέμενα οφέλη για το Δήμο. Την επόμενη ημέρα, 27-2-2007, η ΔΕΠΑΝΟΜ με ανακοίνωση στον τύπο διέψευδε τα στοιχεία αυτά προσγειώνοντας ανώμαλα το Δήμαρχο και την ομάδα του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου στις 28-2-2007 για το ίδιο θέμα. Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στη διάρκειά του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ανάγνωση του τελικού υποτίθεται, μνημονίου συνεργασίας, ενώ ο Δήμαρχος του υποδείκνυε παράλληλα τι να προσθέσει, τι να αφαιρέσει και τι να διορθώσει. Δε συζητάμε, φυσικά, για χορήγηση αντιγράφου του μνημονίου στους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να ξέρουν τι καλούνται να ψηφίσουν.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή η παραχώρηση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και στη συνέχεια συνέβη το εξής άθλιο και απίστευτο: συγκαλείται παράνομα το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, για το ίδιο θέμα, το μεσημέρι της 1-3-2007. Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ΑΠΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην του κ. Μιχάλη Λιάντα, ο οποίος στις 7 η ώρα το πρωί είχε στείλει δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη που ανήκε (με FAX όπως ο ίδιος δήλωσε), παρέμεινε όμως δημοτικός σύμβουλος και με την ψήφο του συγκεντρώθηκε η πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 για την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.
Τι μεσολάβησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, που να δικαιολογεί την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. για ένα θέμα για το οποίο μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε ληφθεί απόφαση;
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καραουλάνης επικαλείται ως δικαιολογία τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να αναφέρει ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που συνήλθε το Δ.Σ. το προηγούμενο βράδυ.
Ο πραγματικός, όμως, λόγος ήταν η μεταστροφή του δημοτικού συμβούλου κ.Λιάντα. Τώρα για το πώς επήλθε αυτή η μεταστροφή, νομίζουμε ότι ο εν λόγω κύριος έχει στοιχειώδη υποχρέωση να το εξηγήσει στους δημότες της Μίκρας, αν μπορεί φυσικά να επικαλεστεί πειστικά επιχειρήματα.
Πάντως, η εντύπωση που δημιούργησε σε μας και σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, που κατάπληκτοι και σοκαρισμένοι παρακολουθήσαμε αυτές τις εξελίξεις, είναι ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε επανάληψη μεθόδων και ενεργειών καταδικασμένων στη συνείδηση του συνόλου του ελληνικού λαού, που όλοι μας προσπαθούμε να ξεχάσουμε και νομίζαμε ότι δεν υπήρχε περιθώριο να ξαναζήσουμε. Με μια λέξη, με μια έννοια έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη αυτή η μέθοδος: ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, και θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που την ακολουθούν (και αυτοί που την κάνουν, αλλά και αυτοί που την υποκινούν). Αλλά προφανώς τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι μεγάλα.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ότι κάθε άλλο παρά αντίθετοι είμαστε στην εγκατάσταση των δύο νοσοκομειακών μονάδων στην περιοχή μας. Αντίθετα, είμαστε διατεθειμένοι και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Δεν είμαστε διατεθειμένοι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ-ΠΡΟΙΚΙΣΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το έργο, ενώ παράλληλα εντείνονται και οι υποψίες μας, όταν για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων ακολουθούνται μεθοδεύσεις αμφίβολης νομιμότητας.
Είμαστε σίγουροι πως όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός απ’ όλη τη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μας θα αναδειχθούν ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΚΑΙΡΙΑ και ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ γύρω από την υπόθεση, όπως:
▬ ΓΙΑΤΙ ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία που χαρακτηρίζεται από απίστευτη προχειρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, από πλήρη έλλειψη επαγγελματισμού, από ύποπτη -τουλάχιστον- βιασύνη;
▬ ΓΙΑΤΙ η αντιπολίτευση αντιμετωπίζεται ως εσωτερικός εχθρός και όχι μόνο δεν ενημερώθηκε έγκαιρα, αλλά όλα έγιναν εν κρυπτώ μέχρι την τελευταία στιγμή;
▬ ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά, τόσο στην αξία του παραχωρούμενου κτήματος, όσο και στην αξία των ανταλλαγμάτων; Μήπως για να κρυφτεί το μέγεθος της χαριστικής πράξης και το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται σε βάρος του Δήμου;
Ο κ. Δήμαρχος που προσπαθεί απεγνωσμένα να υποβαθμίσει την αξία του κτήματος μιλά για 15 εκατ. ΕΥΡΩ, ενώ σύμβουλός του και αντιδήμαρχος το εκτιμά στα 50 εκατ. ΕΥΡΩ.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα κτήμα ανυπολόγιστης αξίας, η οποία πολλαπλασιάζεται χρόνο με το χρόνο. Από την άλλη μεριά τα συζητούμενα ανταλλάγματα είναι αμφίβολο αν φτάνουν τα 2 εκατ. ΕΥΡΩ.
▬ ΓΙΑΤΙ, όπως αποκαλύφθηκε, την πρόταση παραχώρησης την ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ, όταν το ίδιο το Δημόσιο, όπως αναφέραμε στην αρχή, παραχώρησε χωρίς καν να μας ενημερώσει στη ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ πάνω από 50 οικόπεδα στην Καρδία, μόλις πριν λίγους μήνες, χωρίς ο Δήμος μας να αντιδράσει καθόλου;
Μας περισσεύουν οι δημοτικές εκτάσεις ή δεν έχει τεράστια προβλήματα να λύσει ο Δήμος μας;
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: τα τρία μεγάλα έργα υποδομής που έχουμε απόλυτη ανάγκη, έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 24 εκατ. ΕΥΡΩ (αποχέτευση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων 16 εκατ, ΕΥΡΩ, πολεοδόμηση 7 εκατ. ΕΥΡΩ, κατασκευή αγωγού ύδρευσης από Αγ.Παρασκευή 1 εκατ. ΕΥΡΩ). Με την αξιοποίηση και μόνο αυτού του κτήματος τα έργα αυτά θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν και να περισσέψουν χρήματα για πολλά άλλα έργα.
▬ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο κτήμα είναι το καταλληλότερο για την ανέγερση Νοσοκομείων; Κατά τη γνώμη μας είναι εντελώς ακατάλληλο λόγω άμεσης γειτνίασης με το αεροδρόμιο και την κεραμοποιία Χριστοδουλίδη.
Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι τελικά ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗ-ΛΟΤΗΤΑΣ του χώρου για Νοσοκομεία εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων και ότι ο Δήμος θα μπλέξει σε μια διελκυστίνδα διεκδίκησης της επιστροφής του κτήματος στην ιδιοκτησία του, ενώ ο ιδιώτης θα επικαλείται δαπάνες που θα έχει κάνει για πρόδρομες εργασίες.
▬ ΜΗΠΩΣ η εταιρεία-προξενητής ήλθε σε απευθείας επαφή με ενδιαφερόμενο ιδιώτη και εκείνος επέλεξε το συγκεκριμένο κτήμα λόγω των άλλων πλεονεκτημάτων του, δηλαδή της καίριας θέσης του, της μεγάλης έκτασης και της πρόσοψης των 500 μέτρων στον κεντρικό δρόμο;
▬ ΓΙΑΤΙ δεν διεκδικήθηκε η συμμετοχή και του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ στη σύμπραξη ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΗ, ώστε να εισπράττει και ο Δήμος μέρος του μισθώματος που θα δίνεται στον ΙΔΙΩΤΗ-ΕΠΕΝΔΥΤΗ και με τους ίδιους όρους που θα ωφελείται ο ΙΔΙΩΤΗΣ.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα μας απασχολούν και στο διάστημα που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να τα αναδείξουμε όσο οι δυνατότητές μας το επιτρέπουν, ώστε να μη συντελεστεί το επιχειρούμενο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων του ΔΗΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣ.
Η Κίνησή μας και για λόγους αρχής, αλλά και επειδή σοβαρά προβληματίζεται από τις απόψεις αρμοδιότερων, όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την είσοδο ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε ΟΛΕΣ τις διαφορετικές μορφές των μνημονίων που κυκλοφόρησαν δύο όροι έμεναν πάντοτε οι ίδιοι και αναλλοίωτοι:
▬ Πρώτον, ότι στις υποχρεώσεις του Υπουργείου Υγείας είναι να εξασφαλίσει ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ που θα γίνουν εκτός από τα Νοσοκομεία.
▬ Δεύτερον, ότι η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη μπορεί οποτεδήποτε να τροποποιηθεί.
Αυτοί οι δύο όροι μας κάνουν να υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι στο χώρο δεν πρόκειται να χτιστούν μόνο Νοσοκομεία, αλλά και κτήρια για άλλες χρήσεις, από τα οποία ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ (θα πίνουν δηλαδή εις υγείαν ημών των κορόιδων!!).
Κι’ επειδή πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύθηκαν για την έλλειψη ευαισθησίας, ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και άλλα τέτοια υποκριτικά, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε ΟΛΟΥΣ και κυρίως στο Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ότι: ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Κίνησης ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ, διακηρύσσουμε σ’όλους τους τόνους ότι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στους συνδημότες μας, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, ότι θα αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο, με κάθε δυνατό μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας, που πλήττονται από τη δωρεάν παραχώρηση του κτήματος των 127 στρεμμάτων και θα ξεσκεπάζουμε όσους καλλιεργούν ρουσφετολογικές προσδοκίες για προσλήψεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού που είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν. Αλλά και στις προσδοκίες που τρέφουν κάποιοι συνδημότες μας ότι τα Νοσοκομεία θα συμβάλλουν στο να αποκτήσει επιπλέον υπεραξία η γη γύρω τους, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, αν γίνει αυτό, ωφελημένοι θα είναι κυρίως οι ιδιοκτήτες του Ν.Ρυσίου αλλά και οι χώροι αναψυχής της παραλίας του Θερμαϊκού. Όφελος θα υπήρχε αν τα Νοσοκομεία κατασκευάζονταν στο κέντρο του Δήμου, σε έκταση του δημοσίου πάνω από την Καρδία δίπλα στο δρόμο της Χαλκιδικής, όπως ενδεικτικά προτάθηκε.
Τέλος χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά επειδή όλοι οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν για να επαγρυπνούν, θα κάνουμε μια πρόβλεψη:
Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν ο Δήμος μας θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά για την εφαρμογή του νέου μοντέλου των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που πρόσφατα νομοθετήθηκε στη χώρα μας και για το οποίο όπως αναφέραμε η Κίνησή μας έχει σοβαρές αντιρρήσεις, επειδή η εφαρμογή του σε άλλες χώρες έδειξε ότι οι ιδιώτες είναι αυτοί που κυρίως ωφελούνται. Ήδη έχει προγραμματισθεί η κατασκευή του Λυκείου Μίκρας με ΣΔΙΤ, ενώ ανατέθηκε μελέτη «αξιοποίησης» του άλλου φιλέτου του Δήμου μας, κτήματος 192 στρεμμάτων γύρω από το γήπεδο του Τριλόφου, που χαρακτηρίστηκε μάλιστα τουριστικό (!!) από ιδιώτες και τώρα ήρθε «καπάκι» η παραχώρηση του κτήματος της Καρδίας για τα Νοσοκομεία πάλι σε ιδιώτες.
Αν αυτό εννοούσαν ο κ. Γκουστίλης και ο συνδυασμός του, όταν προεκλογικά και μετεκλογικά διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους ότι η νέα τετραετία θα είναι η περίοδος της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΌΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ και δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπου και αν ανήκουν, αν έχουν στοιχειώδη ευαισθησία.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ο ίδιος ο λαός του Δήμου μας, αν ονειρεύεται, αν προσδοκά ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του ας πάρει την υπόθεση στα χέρια του και ας αντιταχθεί.
ΕΜΕΙΣ θα είμαστε στο πλευρό του.
Και η ιστορία ας κρίνει ποιος θα έχει δίκιο και ποιος όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: