Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

7 Ιαν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !


Την Κυριακή 2-1-2011, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου δήμου Θέρμης επιβεβαιώθηκε, στην πράξη, ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας της δημοκρατίας στο νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης), αλλά ταυτόχρονα αναδείχθηκε , πίσω από τα προσχήματα, η πρόθεση των δυο παρατάξεων του δικομματισμού να μοιραστούν την εξουσία στο Δήμο.
Χάρη στην αυταρχική και πέρα από κάθε στοιχειώδη δημοκρατική δεοντολογία, απόφαση της παράταξης Βεζυρτζή και τη συναίνεση της πλειοψηφίας της παράταξης Παπαδόπουλου,
 αποκλείστηκαν από τις δυο πολύ σημαντικές επιτροπές, οικονομικών και ποιότητας ζωής , οι άλλες δυο δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Ανατολικός Άνεμος, Οι δυο αυτές επιτροπές είναι τα σημαντικότερα όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική διαχείριση, αλλά και κάθε θέμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Και βέβαια αυτή η τακτική δεν μας εκπλήσσει. Πιστεύαμε όμως ότι, όπως αυτό συνέβη στους περισσότερους Δήμους (πχ Θεσσαλονίκης) θα υπήρχε και στο δικό μας δήμο μια συναινετική διαδικασία ώστε όλες οι παρατάξεις , να συμμετέχουν εκεί όπου διαμορφώνονται οι προτάσεις πριν έλθουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όποιος λοιπόν στο εξής υποστηρίζει ότι υπάρχει δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο προφανώς δεν αναφέρεται στην πραγματική δημοκρατία αλλά απλώς στην επίκληση και κακή χρήση ενός νόμου με σημαντικό έλλειμμα δημοκρατίας.
Μας προσφέρθηκε βεβαία, όπως ορίζει ο νόμος, η θέση του γραμματέα. Ο γραμματέας όμως εδώ δεν έχει ρόλο ουσιαστικό και εμείς δεν επιθυμούμε και δεν έχουμε περιθώρια να αναλωθούμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες..
Πάντως είμαστε αποφασισμένοι τις προτάσεις μας για σημαντικά τουλάχιστον θέματα του Δήμου να τις καταθέτουμε στους πολίτες με όποιο μέσο διαθέτουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: