Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

3 Φεβ 2011

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Το Σάββατο 29/1 πραγματοποιήθηκε στη Θέρμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για την λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κατοικίας, με το ανάλογο καμουφλάζ για να μην γίνεται αντιληπτή. Την κινητοποίηση οργάνωσε επιτροπή κατοίκων με την παρουσία του Δημάρχου, συμβούλων, παρατάξεων κλπ. Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται παρόμοιες κινητοποιήσεις. Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα των κινδύνων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των συνεπειών της στην υγεία, αλλά ελάχιστα ενημερωμένοι για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αδειοδότηση και λειτουργία τους. Στο πρόγραμμα μας συμπεριλάβαμε την διεκδίκηση της απομάκρυνσης των κεραιών αυτών από τον οικιστικό ιστό.
Αξιοσημείωτη όμως είναι
 η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου Θέρμης απέναντι σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις. Ενώ επιδοκιμάζει και καθοδηγεί συστηματικά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία για τη συνολική επίλυση του προβλήματος. Μετά από παρόμοιες κινητοποιήσεις στο παρελθόν φροντίσαμε να πληροφορηθούμε από τη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ότι μόνον στον παλιό Δήμο Θέρμης λειτουργεί ένας μεγάλος αριθμός κεραιών (17) με την άδεια της ανεξάρτητης αρχής που τις εποπτεύει. Την πληροφορία θέσαμε υπ’ όψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και μείναμε με την εντύπωση ότι θα μεθόδευε μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος αξιοποιώντας και εκφρασμένες επιστημονικές απόψεις, δημοσιευμένες μελέτες που επισημαίνουν και αποδεικνύουν τους κινδύνους της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Όμως τόσο προεκλογικά όσο και σήμερα η Διοίκηση του Δήμου σαν μοναδικό της στόχο έχει το ευκαιριακό πατρονάρισμα και την εκμετάλλευση της αγανάκτησης των πολιτών.
Ο Ανατολικός Άνεμος είναι αποφασισμένος να εμπλακεί ενεργά στην όλη προσπάθεια. Διαθέτουμε το κατάλληλο δυναμικό για την παρέμβαση μας και έχουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να χειριστούμε το πρόβλημα. Ήδη έχουμε διερευνήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο και είμαστε σε θέση να προτείνουμε και να οργανώσουμε συγκεκριμένες δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.
Σε πρώτη φάση θα πληροφορηθούμε υπεύθυνα από την ΕΕΤΤ τον συνολικό αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο νέο Δήμο Θέρμης, την ακριβή τους θέση, την ισχύ εκπομπής τους, και τους όρους αδειοδότησης τους.
Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τις βρουν στα sites της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας www.eaee.gr και Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων www.eett.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: