Ηλεκτρονική Διεύθυνση: AnatolikosAnemos2010@gmail.com

18 Ιουν 2007

80% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Αυθαίρετη και αντιλαϊκή απόφαση
του δημάρχου κ. Γκουστίλη και της δημοτικής πλειοψηφίας



Στη συνεδρίαση της 24/5/07 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μίκρας η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του κ. Γκουστίλη αποφάσισε να βάλει ειδικό τέλος αύξησης κατά 80% στο λογαριασμό ύδρευσης, κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση μιας σειράς αυθαίρετων και αντιλαϊκών μέτρων που στρέφονται κατά των κατοίκων του Δήμου μας.
Το αυθαίρετο και αντιλαϊκό πνεύμα
 αυτής της απόφασης είναι φανερό από τα εξής:
● Η πρόταση έφτασε αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν προηγήθηκε καμία απολύτως ενημέρωση και διαβούλευση ούτε με τις δημοτικές παρατάξεις ούτε με τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου μας.
● Με την εισαγωγή του ειδικού τέλους δεν γίνεται καμία ουσιαστικά διάκριση ανάμεσα σε δημότες υψηλού και χαμηλού εισοδήματος, γεγονός που τελικά πλήττει τους συνδημότες μας με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.
Η Δημοτική Κίνηση «Ενότητα-Πρόοδος» καταψήφισε την πρόταση του κ. Γκουστίλη και καλεί τους κατοίκους του Δήμου να ενεργοποιηθούν για τα συμφέροντά τους και να απαιτήσουν:
● Την ακύρωση της απόφασης.
● Την εκπόνηση και δημοσιοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης για μέτρα εξοικονόμησης, βελτίωσης και ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού, κοστολόγησης των έργων που είναι αναγκαία για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπολογισμό των τελών ύδρευσης με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.
● Την προκήρυξη λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου για να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στις τελικές αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου, ώστε οι αποφάσεις αυτές να συγκεντρώνουν τη συναίνεση των δημοτών.
Η Δημοτική Κίνηση «Ενότητα-Πρόοδος» θεωρεί ότι ακόμη και η παραμικρή αύξηση των δημοτικών τελών προϋποθέτει την ενημέρωση του κοινού, τη διαφοροποίηση των τιμολογίων ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση κάθε καταναλωτή, τον έλεγχο των αρδευτικών χρήσεων και των γεωτρήσεων και την ειδική μεταχείριση των καταναλωτών που τεκμηριωμένα ασκούν το αγροτικό επάγγελμα.
Η Δημοτική Κίνηση «Ενότητα-Πρόοδος» είναι σταθερά αντίθετη με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τις δημοτικής πλειοψηφίας που παραβιάζουν τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του Δήμου μας.
Οι κάτοικοι αυτού του τόπου πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο απέναντι σε κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και των δημοτικών οικονομικών πόρων. Να μην επιτρέψουμε πολιτικές που υπονομεύουν το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο των υπηρεσιών του Δήμου και ειδικά για το θέμα της ύδρευσης να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση προτάσεων για την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική πολιτική για το νερό ως δημόσιο αγαθό μακριά από την εκμετάλλευση ιδιωτικών και πολυεθνικών φορέων.

3 σχόλια:

Γιωργος Κουλαουζιδης είπε...

Η απόφαση για το ειδικό τέλος ΔΕΝ είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αλλά είναι εφαρμογή του Νόμου 1069/1980. Τι ίδιο τέλος εισπράτουν και άλλες 108 ΔΕΥΑ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ και με τα έσοδα αυτά κάνουν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Αν η εφαρμογή του νόμου αποτελεί αυθαιρεσία τότε μπαίνουμε σε πολύ επικύνδυνα κανάλια. Γνώριζε άραγε ο εκπρόσωπος της παράταξής σας το νόμο 1069/1980; Διότι από τη στιγμή που υπάρχει ΔΕΥΑ που διαχειρίζεται το νερό στο δήμο το τέλος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Εκτός και αν προτείνετε το κλείσιμο της ΔΕΥΑ. Αλλιώς ποιά είναι η λύση που δίνεται. Στις λαϊκές συνελεύσεις ποια θα είναι η θέση σας; Και τέλος δεν μπορείτε να λέτε ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφιας του δημοτικού συμβουλίου παραβιάζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου. Σας θυμίζω ότι η παράταξη που διοικεί το Δήμο στις πρόσφατες εκλογές τιμήθηκε με το 50.99% των ψήφων που με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα εκφράζει τη λαϊκή πλειοψηφία. Και οι δημότες θέλουν διοίκηση που να αποφασίζει και να τηρεί τους νόμους. Εκτός και αν έχετε αντίθετη άποψη

Γιωργος Κουλαουζιδης είπε...

Δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν εισπράτουν το ειδικό τέλος 80% για έργα και μέλετες σύμφωνα με τον Ν. 1069/1980

ΔΕΥΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΕΥΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΥΣ
ΔΕΥΑ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΑΦΑΝΤΟΥ
ΔΕΥΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΒΥΣΣΑΣ
ΔΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΔΕΥΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΔΕΥΑ ΓΟΜΦΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΕΥΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΕΥΑ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΘΗΒΑΣ
ΔΕΥΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΔΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΥΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΙΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΔΕΥΑ ΚΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΔΕΥΑ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
ΔΕΥΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΕΥΑ ΚΩ
ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΕΥΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΕΥΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΛΕΡΟΥ
ΔΕΥΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΜΑΛΙΩΝ
ΔΕΥΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
ΔΕΥΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΔΕΥΑ ΜΟΙΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΜΟΙΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΔΕΥΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΔΕΥΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΥΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΥΑ ΠΛΑΤΕΩΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΕΥΑ ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΕΥΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΕΥΑ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΕΥΑ ΣΟΦΑΔΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΔΕΥΑ ΣΥΜΗΣ
ΔΕΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΔΕΥΑ ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΥΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΔΕΥΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΕΥΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΔΕΥΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ
ΔΕΥΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

T.A. είπε...

Κύριε Κουλαουζίδη, πριν απ΄όλα, σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες.
Σας ευχαριστούμε που ασχοληθήκατε με τις θέσεις τις Κίνησής μας για τα προβλήματα του Δήμου Μίκρας και ζητάμε συγγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντησή μας.
Πιστεύουμε ότι η εκτίμηση των προβλημάτων του Δήμου πέρα από την αντικειμενική τους διάσταση έχει και μια έντονα υποκειμενική πλευρά.
Άλλη είναι η εκτίμηση η δική σας, ως υπάλληλος του Δήμου, και άλλη η δική μας ως η μοναδική ουσιαστικά αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.
Εντούτοις μας λυπεί ότι και εσείς επικαλείσθε το αλαζονικό επιχείρημα της πλειοψηφίας ότι πήρε στις εκλογές με 51% παραβλέποντας ότι τώρα συμπεριφέρεται σαν να έχει το 100% και ο Δήμος να είναι δικό της φέουδο. Μας λυπεί το γεγονός ότι δεν λαμβάνετε υπόψη σας το αξιοθρήνητο επίπεδο της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και τις σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την λήψη απόφασης για το μνημόνιο των νοσοκομείων. Ούτε μας χαροποιεί ότι ένας πολίτης με το δικό σας επίπεδο δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι ο δήμος μας χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για τα ΣΔΙΤ και το διαγούμισμα της δημόσιας γης προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων ή ακόμη ότι δήμος μας έχει παραδοθεί στα εργολαβικά συμφέροντα ενώ το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται ραγδαία.
Αγαπητέ κύριε Κουλαουζίδη ελπίζουμε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε έστω και χωρίς να το δηλώσουμε ανοικτά έστω και στο βάθος του μυαλού μας εκεί που κανένας εργοδότης δεν μπορεί να διεισδύσει ότι τα θέματα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, του πολιτικού πολιτισμού, της τήρησης των κανόνων που επιβάλει η δημοκρατία είναι αρχές από τις οποίες δεν μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε.